lördag 26 juli 2008

ich bin zurück

Nu är jag hemma igen efter en minisemester i Tyskland. Sköna dagar i Schleswig-Holstein i den lilla orten Westerhorn närmare bestämt. Här finns det fler kor än människor och fler flugor än kor... så det är inte direkt som hemma i stan. Det är fascinerande att det bara tar en timme att flyga från Skavsta till Lübeck och att det dessutom inte kostar skjortan. Vågade inte köpa allt för många tyska böcker med tanke på att väskan vägde nog ändå av alla Omas presenter och Ryanair är ju lite petiga med det där med övervikten...
På väg ner läste jag ytterligare en Jens Christian Gröndahl, Hjärtslag. Alltså, den mannen kan skriva böcker! Väl hemma igår tvingade jag på den stackars barnvakten mitt utlästa exemplar, men först efter att ha skrivit ner detta citat som är Gröndahl i ett nötskal:

"Kanske berättar man sin historia därför att man är på väg att lägga den bakom sig. Kanske sätter man sig i rörelse utan att veta om det. Medan man berättar förstår man att historien är det förflutna, att framtiden redan har börjat, och att livet fortsätter med en medan man ser tillbaka"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!