tisdag 22 september 2009

And the winner is...


En av mina favoritillustratörer har fått pris, rapporterar DN. Seriefrämjandet har delat ut Unghunden till Jan Lööf. Kul!
Bilden lånad från barnbokhandeln.com

torsdag 17 september 2009

Fördelar och nackdelar


Idag har jag varit i Stockholm å tjänstens vägnar. Det blev ett bra och givande möte som jag hoppas kommer leda till många fler bra och givande möten. Tåget till huvudstaden gick snabbt och smidigt, X2000 från Hallsberg. Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag var förutseende att köpa kaffe, fralla, juice och DN på Örebro C, för flashiga snabba tåget från Hallsberg hade ingen servering. Nada. På väg hem blev vi ståendes i Dingtuna utanför Västerås. Läääänge. Signalfel och ett annat havererat tåg framför oss på spåret. Nackdelen var att det tog nästan en och halv timme längre att ta sig hem. Fördelen var att jag hade gott om tid att läsa en riktigt bra bok!

onsdag 16 september 2009

Google Analytics

Jag har skaffat ett google analytics-konto, mest för att jag är väldigt nyfiken av mig. Det är klart det är spännande med statistik, men mest skriver jag ju för min egen del. Nu var jag precis inne och kikade lite och sitter här och är lite konfunderad och ännu mer nyfiken. Av 60 besök den senaste tiden har 7 klickat in från BRASILIEN!??? Resten från Sverige och någon enstaka från Norge. Intressant, men säkert någon fantastisk enkel förklaring. Men, nyfiken är jag!

söndag 13 september 2009

bizzi bizzi

Det är mycket nu, brukar det heta... och just så är det hemma hos mig just nu. Tyvärr har bloggandet legat lite på is i ständig väntan på att inspirationen ska trilla ner från någonstans jag vet inte var, men det verkar vara en väntan förgäves. Får nog ligga lite lågt ett tag och hoppas på att spännande bloggämnen kryper fram så småningom. Hav förtröstan!

fredag 4 september 2009

recensionsböcker


Jag har fått en hel hög med intressanta recensionsböcker, så man kan lugnt säga att jag har en del att göra framöver. Ett angenämt problem minst sagt. Jag försöker frambringa och uppbåda lite läslust, men så här en fredagskväll är det svårt. Av någon outgrundlig anledning har en av böckerna slagit mig i huvudet ett antal gånger redan... (Dessutom har jag nog drabbats av någon slags trötthetsafasi eftersom jag fick gräva långt in i skallen för att komma på att uttrycket heter "angenämt problem" och inte "angeläget problem" - vilket ju får en viss annan betydelse...)
Bilden lånad från Expressen.