söndag 30 september 2007

boklån och biblioteksbesök


Igår gjorde vi ett besök på Stadsbiblioteket i Örebro igen. Fram till nu har jag mest släpar hem bilderböcker från mitt jobbarbibliotek till mina barn, men sedan en tid tillbaka har vi börjat gå till biblioteket här i stan för att de ska få välja lite själva. Det är ganska kul att se vilket urval det blir när de plockar utan att jag lägger mig i allt för mycket. Evelina brukar resolut gå fram till närmasta bilderbokstråg med småböcker (typ Emma, Totte, Miffy osv.), grabba tag i så många hennes hand kan greppa om och så har hon valt klart. Viggo kollar lite mera noggrant, och fastnar förvånansvärt ofta för "konstiga" böcker som folksagor från andra länder med svartvita illustrationer. Jag brukar försöka smyga med lite bilderböcker som jag tycker är trevliga att läsa... Ett besök på Stadsbiblioteket i Örebro innefattar även ett givet besök på fiket, Mummel & Mums på ovanvåningen. Går vi till bibblan en lördag brukar det oftast sluta med att vi käkar lunch och leker lite. Trevligt. En skön lördagsutflykt helt enkelt.
bilden är lånad från Örebro Stadsbiblioteks hemsida och föreställer hyllorna inne på bibblan.

lördag 29 september 2007

Mässan med mera...


Årets happening: Bok- och biblioteksmässan i Göteborg äger som bäst rum och jag besökte cirkusen igår tillsammans med några kollegor. Vilken kommers! Trevligt, men mycket folk, rörigt och svårt att hitta. Gjorde dock en del fynd, bland annat några kokböcker och en ny roman av Jens Christian Gröndahl (Hittar inget sånt där danskt ö - men korrekt stavat ska ha givetvis ha en sådan bokstav.) : Röda händer. Har läst ett femtiotal sidor och är redan fast. Borde vara ett tydligt tecken på att den värsta lästorkan är över. Jag har varit riktigt duktig och lämnat tillbaka alla "måste-böcker" till biblioteken, så nu ska jag bara koncentrera mig på det jag verkligen vill läsa, inte sånt jag borde läsa. Lättare sagt än gjort ibland.

Och för er som tror att min bortovaro härifrån berott på ett alltför överdrivet besökande på Facebook kan jag bara säga: Tja, kanske... men jag tror inte det är dags för någon direkt intervention. Nyhetens behag har lagt sig.

måndag 17 september 2007

känner mig så ungdomlig...


Det här med ungdomsromaner visade sig vara en riktig hit för mig. Känner att läslusten är på väg tillbaka. Läste snabbt ut Hur kär får man bli och lånade raskt en annan bok av Katarina von Bredow idag. Det är bäst att fortsätta framgångskonceptet... Boken jag började i på lunchen idag heter Expert på att rodna och den känns lika lagom lättsmält än så länge.
För övrigt verkar jag ha fastnat i Facebook-träsket och ska nu försöka slita mig därifrån och istället plocka fram ovanstående "riktiga" bok och läsa några kapitel.

söndag 16 september 2007

Lagom mycket ungdomsböcker


Tror att jag börjar se en ljusning på lästorkan. Lösningen stavas: Ungdomsböcker. Lagom lättläst, lagom spännande, lagom mycket handling. Lånade hem Katarina von Bredows Hur kär får man bli i torsdags och den är lagom fängslande för att jag ska orka ta mig igenom den. Får fortsätta botanisera på uHc*-hyllan tills jag känner mig mogen att ta mig an något mer krävande.

onsdag 12 september 2007

lite lagom smålitterär

Fick 21 poäng av 28 möjliga på Expressens litterära test - som dock visade sig vara mer att tålamodstest eftersom varje sida tog en halv evighet att uppdatera. Suck.
Kanske ganska sunt att inte ha för många poäng - visar ju på lite fler intressen än endast litteratur och böcker. Eller också är det bara en dålig förklaring. Borde nog ha klarat några till.

Förändringens vindar...

Kände att det var dags för lite förändring så här på höstkanten... Jag har lagt till några av mina favvobloggar som jag kollar in hyfsat ofta, samt ändrat färg och layout en del. Hoppas att det känns okej.
Många nya och spännande böcker passerar mina händer och tankar mest varje dag, men det vill sig liksom inte. Den skönaste läsupplevelsen jag haft på länge var när jag plöjde Sportmagasinet S (Aftonbladets sporttidskrift) på väg upp till Hufvudstaden i måndags kväll. Lite lagom ansträngande.
I väntan på att läslusten ska infinna sig kan jag passa på att kolla hur litterär jag är i detta test som Expressen fixat. Återkommer med resultatet om det inte är för pinsamt.

Synpunkter och åsikter om layouten mottages tacksamt! Kommentera mera!